Gibi | Dizi Önerisi

En son izlediğim Türk dizisi Atiye'ydi, kaç yıl önce bilmiyorum. Sevgilim "Gibi" dizisini izlemeyi önerince bir bakalım dedim. Bende karışık duygular uyandıran bir dizi oldu. Komedi dizisi olarak geçiyor ama bence daha çok psikolojik gerilim ya da bilmiyorum ben olaylara biraz farklı bakıyorum sanırım biraz. Sevgilimin çok güldüğü kimi yerler bana karanlık bir psikoloji ya da geçmişe bağlı travmalar gibi geliyor. Her neyse, diziyi sevdim ben. Çerezlik niyetine ara ara açıp izliyorum. Baya bir bölüm izledim. Diziden bahsedeyim size.



"Gibi" dizisi, Türkiye'de oldukça popüler olan ve Exxen platformunda yayınlanan bir komedi dizisi. Dizi şu an 5 sezondan oluşuyor. Sezonlar 10-13 bölüm arasında ve bölümler yaklaşık 50 dakika sürüyor. Başrollerini Feyyaz Yiğit ve Kıvanç Kılınç’ın paylaştığı yapım, absürt mizahıyla ve farklı senaryolarıyla ilgi çekici. Feyyaz Yiğit, aynı zamanda dizinin senaristlerinden biri ve kendine has esprili üslubu dizinin karakterine büyük katkı sağlıyor. 

Dizi, her bölümde birbirinden bağımsız, absürt ve gündelik hayatın içinden hikayelerle ilerliyor. Karakterler genellikle basit bir sorunu çözmeye çalışırken, işlerin beklenmedik şekilde rayından çıkmasıyla komik ve ilginç olaylar yaşıyor. Özellikle absürt mizah seviyorsanız ilginizi çekeceğine eminim.

Feyyaz Yiğit’in canlandırdığı "Yılmaz" ve Kıvanç Kılınç’ın oynadığı "İlkkan" karakterleri, ana karakterler olarak öne çıkıyor. Bu ikili, hemen her bölümde farklı bir maceraya atılırlar ve genellikle olayları daha da karışık hale getiren hareketlerde bulunuyorlar. Yılmaz'ın daha pasif ve tuhaf bir mizacı varken, İlkkan daha iddialı ama olayları beceriksizce yönetme eğiliminde olan bir karakter.

Sonraki sezonlarda başrole bir isim daha ekleniyor: Ahmet Kürşat Öçalan. Ersoy olarak diziye dahil oluyor. O da diğer karakterler gibi zaman zaman mantıklı konuşup zaman zaman absürtleşiyor.

"Gibi", geleneksel Türk komedi anlayışından daha farklı. Daha çok absürt, kara mizah ve durum komedisini harmanlar. Ayrıca bence oldukça fazla psikolojik gerilim de bulunuyor. Basit görünen olaylar absürditeyle o kadar büyür ki, sonunda beklenmedik ve komik sonuçlar doğurur. Dizideki espriler çoğunlukla durum komedisinden ve karakterlerin tepkilerinden doğuyor. Feyyaz Yiğit’in özgün mizah tarzı, minimalist diyalogları ve sakin tempolu komik anlatımı diziyi benzersiz kılıyor.

Her ne kadar dizi absürt bir komedi olsa da, zaman zaman toplumsal göndermelere ve modern hayatın saçmalıklarına dair eleştirilere de yer alıyor.

İzlemeli misiniz? "Gibi" dizisi, klasik komedi anlayışının dışında bir yapım arayan izleyiciler için iyi bir seçenek. Ben tavsiye ederim izlemenizi.


***

Kaynak: Resim IMDB sitesinden alınmıştır.

2 Yorum

  1. gibi ivit fena değillerden. prens var o da komedi o da izlenir :)

    YanıtlaSil