To The Moon | Oyun Önerisi


Oyun Hakkında Genel Bilgiler


To the Moon, Freebird Games tarafından geliştirilen ve 2011'de yayımlanan duygusal, hikâye odaklı bir oyundur. Birçok oyunun aksine, geleneksel oynanış mekaniklerine, savaş ya da bulmacalar gibi unsurlara minimum önem verilmiş ve bunun yerine hikâye anlatımına odaklanılmış. Başarısının kaynağı, bilim kurgu unsurlarını ve içten insan hikayelerini derin bir duygusallık içerisinde anlatılmış olmasıdır. Steam fiyatı 5.79 dolar. Oyunun fragmanı:



Hikaye 
(5/5)


Oyunun tek iyi yönüyle başlayayım; hikayesi. Oyunun her saniyesinde kendimi ağlamaklı hissettim. Oyun, Dr. Eva Rosalene ve Dr. Neil Watts adında iki doktorun etrafında dönüyor. Bu doktorların işi, ölmek üzere olan hastaların son dileklerini, anılarını değiştirerek gerçekleştirmektir. Son müşterileri Johnny Wyles, aya gitmek istemektedir ancak nedenini hatırlamamaktadır. İki doktor, Johnny’nin anılarını ters sırayla keşfederek, hayatındaki önemli anları ortaya çıkarır ve arzularını anlamaya çalışır. Ortaya çıkan ise, sevgi, kayıp ve insan hafızasının karmaşıklığı üzerine dokunaklı ve trajik bir hikayedir. Hikaye diyaloglar şeklinde ilerliyor. Sevmediğim tek şey Dr. Neil'in aşırı sulu şakaları olması. Hani oyunun üzücü yanını kimi zaman yumuşatılmak istenmiş Neil karakteri ile. Aslında başarılı olmuş çoğu yerde de fakat bazen aşırı çocukça davranması beni sıktı. 



Grafik ve Müzik
(Grafik: 2/5 Müzik: 4/5)

Piksel sanatını sevmiyorum. O yüzden yorum yapmak istemesem de bu konuda oyun, oyundan çok filmi andırdığı için daha gelişmiş grafikler beklerdim. Mekanlar güzel tasarlanmış.  asıl yıldız, oyunun yaratıcısı Kan Gao ve Laura Shigihara tarafından bestelenen müzik daha çok. Piyano ağırlıklı soundtrack, oyunun duygusal tonunu mükemmel bir şekilde tamamlayarak hikayedeki önemli anların etkisini arttırıyor. 



Oynanış ve Genel Fikrim
(Oynanış: 1/5)

Oyun dediğim gibi hikaye odaklı. Hikaye odaklı oyunları sevmiyorsanız önermiyorum bu oyunu zaten. Çünkü kendini tekrarlayan çok basit bulmacalardan oluşuyor oyun. Ben oyunlarda hikayelere daha çok önem versem de sonuçta film değil oyun olduğu için oyun kısmının da daha iyi olmasını isterim. Bu konuda çok eksik. Ama hikayesi de oldukça güçlü. Bu yüzden başta oyunu önersem mi önermesem mi karar vermekte zorlandım ama sonunda hikayesi için oynanır dedim. İlginç bir hikaye istiyorsanız oynayabilirsiniz.




Tüm oyun önerilerimi görün
Steam: @Shaynoa

0 Yorum