Düden Şelalesi | Antalya'da Tatil

Herkese merhaba! Çok uzun bir aradan sonra kafamı gerçekten rahat hissettiğim, tüm negatif şeyleri geride bırakabildiğim bir tatil geçiriyorum. Önceden Antalya'da gezdiğim kimi yerleri burada paylaşmıştım, şuracıktan görebilirsiniz: Antalya Gezi Yazılarım. Bu yazı serimde

💚Düden Şelalesi,
💚Çıralı ve Chimera Kamp Alanı,
💚Sorgun,
💚 Konyaaltı Plajı'ndan bahsedecek
💚 ve önceden gezi yazılarını da paylaşmış olduğum Olimpos ve Phaselis Antik Kenti'nden resimler paylaşacağım.




Düden Şelalesi



Birkaç gün önce Antalya tatilimde arabamızı Olimpos'a çevirdik.Olimpos'u ne kadar çok sevdiğimi maalesef silinen gönderilerim arasında yazmıştım. Olimpos'a ilk defa 2018 yılında gitmiş ve sanki tanrıların dokunuşlarını hissetmiş kadar büyülenmiştim bu yerden. Fakat Olimpos'tan sonraki gönderilerimde bahsedeceğim. Olimpos'a kampa gitmiş oradan tekrar asıl yerimiz olan Manavgat'a dönerken Düden Şelalesi'ne uğradık. Önce buradan bahsetmek istiyorum.

Antalya'nın doğal güzellikleri arasında öne çıkan Düden Şelalesi, hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi olan bir doğa harikası. Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan bu şelale, yemyeşil bitki örtüsü, serin havası ve huzur veren sesiyle bize adeta bir cennet köşesi sundu. Şelaleye yaklaşırken duyduğumuz suyun coşkulu sesi, bizi bu doğal güzelliğin büyüsüne kaptırırken, özellikle ağustos ayının en sıcak günlerinden birinde çıkmış olduğumuz için serinletici etkisi de bize mükemmel bir kaçış noktası sağlamış oldu.



Düden Şelalesi, aslında iki ayrı bölümden oluşuyor: Yukarı Düden ve Aşağı Düden. Yukarı Düden Şelalesi, özellikle piknik yapmak ve doğa yürüyüşleri için ideal bir yer. Şelalenin arkasında yer alan mağara, bize farklı bir açıdan suyun gücünü hissetme fırsatı sundu. Aşağı Düden Şelalesi ise Akdeniz’e dökülen ihtişamlı bir manzaraya sahip. Burada şelalenin denize doğru dökülüşünü izlemek, adeta bir tabloyu seyretmek gibi oldu. 




Doğa ile baş başa kalmak, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ve huzur dolu bir gün geçirmek isteyenler için Düden Şelalesi, Antalya’nın sunduğu en güzel rotalardan biri. Burada şelalenin çevresinde yer alan yürüyüş yollarında dolaşabilir, fotoğraf çekebilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca, şelalenin yakınında bulunan kafeteryalarda oturup, bu eşsiz manzara eşliğinde kahvenizi yudumlamak, gezinin en keyifli anlarından biri olacaktır. Bunun dışında şelalenin etrafında ihtiyacınız olabilecek her şey mevcut. Marketler, şapka, takı, elbise vs. alabileceğiniz yerler bulunmaktadır. 

Düden Şelalesi'nin özelliklerine ve tarihine baktığımızda, Antik çağlarda da önemli bir kaynak olarak kullanıldığını görüyoruz. Roma döneminde bölgedeki su yolları ve kemerler inşa edilmiştir. Tarih boyunca, bölgedeki yerleşimlerin su ihtiyacını karşılayan önemli bir su kaynağı olmuştur. Bu nedenle, şelale çevresinde tarihi kalıntılara rastlamak mümkündür. Yukarı Düden Şelalesi yaklaşık 20 metre yükseklikten dökülmektedir ve çevresi yemyeşil bir doğa ile çevrilidir. Aşağı Düden Şelalesi ise Lara yakınlarında Akdeniz'e dökülen bir yerdedir ve yaklaşık 40 metre yükseklikten dökülür. 


Düden Şelalesi'nden daha fazla resim (resimlerin üzerine tıklayarak büyütebileceğinizi unutmayın!): 


 
 


2 Yorum

  1. Onlar nasıl fotoğraflar öyle oyyyyyyyyyyy :-)))))) İstanbul'dakilere de bu düşüyor işte fotoğraflrar bakıp iç çekmek :-))))

    YanıtlaSil